vineri, 26 decembrie 2014

Suportul natural: genele noastre

          Ciclul de viață al genelor noastre naturale este în medie de 60-90 de zile, sunt și persoane norocoase al căror ciclu poate depăși 100 de zile. Cu cât genele naturale sunt mai lungi și mai groase cu atât ciclul de viață este mai lung. Nu pare corect, pe lângă faptul că natura te-a înzestrat cu gene frumoase, dacă mai apelezi și la extensii nu vii la retuș decât după 3-4 săptămâni iar persoanele mai puțin norocoase trebuie să  vină la 2 săptămâni, dar așa e viata :P
       Pe pleoapele noastre genele se găsesc în 3 stadii de creștere: anagen, catagen și telogen. Extensiile fir cu fir se aplică doar pe genele aflate în faza catagen și telogen, cele aflate în faza anagen sau bebeluș cum le numim noi stiliștii de gene sunt evitate.


          Dacă geana matură nu este izolată corespunzător, și extensia se aplică și pe bebeluș creșterea lui este stopată și cade prematur. In consecință la retușuri vom avea din ce în ce mai puține extensii aplicate. Niciodată nu vom avea pe pleoapă același număr de gene, așadar este normal ca la un retuș să observăm că avem mai multe extensii și la altul mai puține, dar desimea lor nu trebuie sa scadă progresiv. 
Faza anagen durează de obicei 3-5 săptămâni, cu cât este mai lungă cu atât genele vor creste mai lungi și mai groase.
        Faza catagen durează 1-2 săptămâni, este o faza de tranziție, în care genele au atins deja dimensiunea maximă
Faza telogen durează 4-6 săptămâni, după care genele cad, și ciclul de creștere se reia.
Pe pleoapă avem gene în cele trei faze simultan, zilnic ne cad intre 1-5 gene, de aceia dacă purtăm extensii retușul se face la 2-4 săptămâni.
Ciclul de creștere al genelor mai este influențat de schimbarea anotimpurilor, astfel primăvara și toamna ne cad mai multe gene decât de obicei, de dereglările hormonale, de stres, de carențele de vitamine și de unele medicamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu